Over optimum care & coaching

Mijn naam is George Pinas, oprichter van Optimum Care & Coaching. Ik werk als psychiatrisch hulpverlener, coach en trainer. Het is mijn persoonlijke en professionele missie om mensen en teams in hun kracht te zetten en in verbinding te brengen. Daarin vind ik het enorm belangrijk dat ieder mens gehoord en gezien wordt en zich serieus genomen voelt. Dat is het fundament waar ik vanuit te werk ga.  

Dertien jaar geleden begon ik als artiest, producer en DJ in de hardstyle scene. Ik heb prachtige tijden beleefd, maar in 2019 voelde ik dat ik gedaan had wat ik moest doen als artiest. Alle voldoening had ik er uitgehaald en besloot te stoppen. De gezondheidszorg is naast de muziek ook altijd mijn passie geweest. Als vanzelf werd ik er weer naartoe getrokken. Het geeft mij onwijs veel energie om dienstbaar te zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een onderneming binnen de gezondheidszorg heb opgezet. Het voelt eervol voor mij om het juiste te doen. Ik zet mij in voor de mensen die, om wat voor reden dan ook, in een psychiatrische instelling zijn beland. 

Eind 2019 kwam ik ook in aanraking met coaching. Iets in mij zei dat ik me hier verder in moest verdiepen en ontwikkelen. Inmiddels ben ik gecertificeerd leiderschapscoach, ICF geaccrediteerd. Wat doe ik als coach? Ik geef graag 1-op-1 coaching, mensen verder helpen als obstakels hun pad belemmeren. Daarnaast geef ik ook team coaching en trainingen. Teams en vooral de samenwerking fascineert mij. Hoe kun je het optimale bereiken met je team. Hoe benut je ieders kwaliteiten en zorg je ervoor dat er een symfonie ontstaat. Deze aspecten belichten en de mens in verbinding brengen is wat ik enorm graag doe. 

Met erg veel toewijding en standvastigheid doe ik mijn werk. Kalm en evenwichtig sta ik met beide voeten op de grond. Ik bewandel mijn pad doordacht en voorbereid en laat me tegelijkertijd sturen door wijsheid en mijn intuïtie. Het onbekende ga ik met wijsheid, moed en vertrouwen tegemoet. 

Optimum Care staat garant voor zorg leveren door middel van gelijkmoedigheid, lef tonen en creatief zijn.

De cliënt die wellicht een reeks aan diagnoses achter zijn naam geplakt heeft. Deze persoon, even gestript van de labels, die wil ik leren kennen. Wie ben jij en wat gaat er door je hoofd? Wat heb je nou echt nodig?

Optimum Care biedt vanuit die kern de beste zorg op maat.

Creativiteit is de kracht van verbeelding. Door vindingrijk te zijn maak ik het mogelijk de persoon bewust te maken van de kracht en kwaliteiten die hij of zij bezit en dat tot uiting te laten komen.

Door dit in te zetten motiveer ik de cliënt om zelf te willen groeien.

Waar de behandeling elders stagneert, ben ik bereid een andere weg in te slaan. Optimum Care gaat een stap verder en kijkt wat er nog meer mogelijk is.

In vertrouwen en verbinding met de cliënt en zijn of haar naasten wordt er een nieuwe route uitgestippeld. Door dat te durven doen ontstaat er weer perspectief.

Optimum Care is gespecialiseerd in het begeleiden van psychiatrische cliënten met zeer ernstige gedragsproblematiek.

Hierbij is er veelal sprake van ontwrichting en agressie. Samen met de cliënt, naasten en deskundigen creëer ik nieuwe mogelijkheden waardoor er weer perspectief ontstaat.

Door standvastigheid en zorgvuldigheid ontstaat vertrouwen. Vanuit daar ga ik te werk met de cliënt en de deskundigen om optimaal zorg te leveren en veiligheid te waarborgen.